Zoeken

Abdelilah Benkirane roept El Othmani op om ontslag te nemen

9 september 2021 - 19:00 - Marokko

©

AbdeliIlah Benkirane, voormalig secretaris-generaal van de PJD, heeft op donderdag de premier opgeroepen om af te treden, nadat zijn partij woensdag een verpletterende nederlaag heeft geleden bij de parlementsverkiezingen. De Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling ging van 125 zetels naar 12 zetels.

De PJD scoorde woensdag slecht en kwam ver achter haar belangrijkste tegenstanders te staan. De door Saadeddine El Othmani geleide partij, heeft een electorale nederlaag geleden die niemand zich kon voorstellen.

Lees ook: Verkiezingen Marokko: PJD boekt historische nederlaag

"Als lid van de nationale raad van de PJD en voormalig secretaris-generaal van de partij, vind ik het in deze pijnlijke omstandigheden na onze zware nederlaag bij de regionale verkiezingen, meer dan noodzakelijk dat de huidige leider van de partij zijn verantwoordelijkheden neemt en aftreedt. Intussen zal tot aan het nationale congres, dat zo snel mogelijk zal worden gehouden, de ondervoorzitter van de partij het overnemen," kondigde de voormalige regeringsleider aan in een handgeschreven brief op zijn Facebook-pagina.

De PJD leed een verpletterende nederlaag en staat ver achter de Nationale groepering van Onafhankelijken (RNI), de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM) en de Istiqlal Partij, met respectievelijk 97, 82 en 78 zetels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team