Zoeken

Spectaculaire stijging Marokkaanse douane-inkomsten na sluiting grenzen Sebta en Melilla

21 december 2021 - 19:00 - Marokko

©

De sluiting van de grenzen van Sebta en Melilla heeft geleid tot een recordstijging van de Marokkaanse douane-inkomsten. Dit toont aan dat het illegaal invoeren van goederen schade brengt aan de Marokkaanse economie.

De sluiting van Sebta en Melilla wegens smokkel heeft een positief effect gehad op de Marokkaanse douane-inkomsten. De inkomsten zijn met 4 miljard dirham gestegen. Tijdens een vergadering van de Nationale Raad voor het bedrijfsleven (CNE) presenteerde Nabyl Lakhdar, directeur-generaal van de Administratie van de Douane en Indirecte Belastingen (ADII), de resultaten van een recente studie die een "spectaculaire" stijging van de douane-inkomsten laat zien. Zonder de stroom van niet-belaste smokkelwaar neemt de legale invoer aanzienlijk toe, merkt hij op.

Lees ook: Sebta en Melilla economisch bedreigd door einde smokkel

Volgens het hoofd van ADII is de verhoging met 4 miljard dirham "relatief belangrijk", meldt Le360. Hij is optimistisch over de verwachtingen voor de douane-inkomsten. "We zullen een recordjaar hebben, veel beter dan 2019," zegt hij.

Lees ook: Spanje stopt smokkel in Sebta en Melilla

Marokko heeft in maart 2020 de grenzen met Sebta en Melilla gesloten vanwege de smokkel die zijn economie aantast. De illegale handel leverde de twee steden naar schatting meer dan 1,5 miljard euro aan inkomsten op, maar kostte de Marokkaanse belastingautoriteiten jaarlijks tussen de 360 en 540 miljoen euro aan douanerechten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team