Zoeken

Dienstplicht Marokko: jongeren vluchten naar Spanje

25 december 2021 - 15:00 - Marokko

©

Om de dienstplicht te ontlopen, die in Marokko verplicht is, zijn 14 jonge Marokkanen tussen 17 en 20 jaar oud, afgelopen woensdag met succes naar Melilla gevlucht.

La Razón meldt dat in totaal 80 jongeren probeerden de grens naar Melilla over te steken, maar dat dankzij de snelle ingreep van de Guardia Civil, slechts 14 van hen erin slaagden de autonome stad binnen te komen.

Lees ook: Militaire dienst: wereld-Marokkanen verzocht om zich te melden

Sinds de sluiting van de Marokkaanse grenzen proberen veel jonge Marokkanen Spanje te bereiken via Melilla of Ceuta om asiel aan te vragen, vaak vanwege hun seksuele geaardheid.

De behandeling van asielaanvragen door de autoriteiten van de autonome steden kan tot twee jaar in beslag nemen. Gedurende deze tijd komen de meeste van deze minderjarigen in Spanje terecht. Hun aantal wordt momenteel geschat op 500.
Zodra een asielaanvraag is afgewezen, kan het niet verder worden behandeld en zijn deze jongeren niet meer op te sporen.

Lees ook: Marokkaans leger kan Sebta en Melilla in 4 uur overnemen

De nieuwe toevloed van migranten komt bovenop de belangstelling van Marokko voor de annexatie van Ceuta en Melilla, aldus de krant. Het koninkrijk voert al jaren een blokkadebeleid tegen beide enclaves, onder meer door smokkel vanuit Ceuta tegen te gaan en de douanepost in Melilla te sluiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team