Zoeken

Rechtszaak in Parijs: Marokkaanse kinderen gedrogeerd en uitgebuit door Algerijnen

16 december 2023 - 10:00 - Wereld

©

Op donderdag 14 december is in Parijs het proces van start gegaan tegen zes mannen, allen van Algerijnse afkomst, die beschuldigd worden van het uitbuiten van jonge niet-begeleide minderjarigen van Marokkaanse afkomst.

De minderjarigen, die naar Parijs kwamen in de hoop op een beter leven, werden uitgebuit door de criminele organisatie bij de Trocadero in de Franse hoofdstad. Ze werden gedrogeerd en gedwongen om van toeristen te stelen.

Lees ook: Algerijnen voor de rechter in Frankrijk voor uitbuiting Marokkaanse kinderen

Een vijftiental kinderen, waarvan de jongste 9 jaar was, werden tussen 2021 en 2022 in de val gelokt via video’s op sociale media waarin hen een idyllisch leven in Parijs werd beloofd, meldt Actu Paris. Ze begonnen aan een riskante reis vanuit Marokko en kwamen uiteindelijk aan bij het Trocadero. Zonder schuilplaats en verleid door volwassenen van Algerijnse afkomst die hun taal spraken, belandden ze in de criminaliteit.

Om hen onder controle te houden werden de kinderen gedrogeerd met Lyrica en Rivotril, die afhankelijkheid en mentale dissociatie veroorzaken. De kinderen, die aan meerdere drugs verslaafd zijn geraakt, werden vervolgens gedwongen toeristen te beroven de tuinen van Trocadero. Jongeren die niet wilden meewerken werden mishandeld en in sommige gevallen zelfs seksueel misbruikt. Hun buit moesten ze inleveren in ruil voor nieuwe doses drugs.

Lees ook: Marokkaanse arbeiders werden uitgebuit door Frans netwerk

De vereniging Hors la Rue, gealarmeerd door de toestand van deze jongeren, speelde een sleutelrol in het op gang brengen van het onderzoek in maart 2022. Het onderzoek leidde tot de identificatie van zes mannen van Algerijnse nationaliteit en hun arrestatie in juni 2022. Hun proces voor onder meer drugsbezit en mensenhandel, loopt tot 20 december.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team