Zoeken

Wie is Younes, de Marokkaan die zijn kinderen heeft vermoord in Frankrijk?

29 november 2023 - 18:00 - Wereld

©

In het Franse Dieppe heeft een man van Marokkaanse afkomst, zichzelf aangegeven bij de politie en bekend dat hij zijn drie kinderen heeft vermoord. De lichamen van de drie meisjes zijn gevonden in een woning aan de Quai Jean-Baptiste-Clément in Alfortville.

Volgens het parket van Créteil heeft de man, geboren in 1982, zich bij de autoriteiten gemeld en verklaard dat hij zijn drie kinderen had omgebracht. De 41-jarige Younes E. was reeds bekend bij de politie vanwege eerdere gevallen van huiselijk- en gezinsgeweld tegen minderjarigen onder 15 jaar, meldt Le Figaro.

Lees ook: Marokko: vader vermoordt eigen zoon in Beni Mellal

Younes E., die in Marokko geboren zou zijn en in het bezit is van een geldige verblijfsvergunning in Frankrijk tot 2025, heeft zichzelf aangegeven. De autoriteiten zijn momenteel op zoek naar de moeder van de kinderen, een 36-jarige vrouw.

Volgens een politiebron zijn de drie meisjes van 11, 10 en 5 jaar oud, om het leven gebracht met een steekwapen. Hun lichamen werden gevonden in de woning waar ze woonden, één op de bank en de andere twee onder een deken.

Lees ook: Marokkaan bekent moord op dochtertjes in Frankrijk

De vader is gearresteerd en overgedragen aan de gerechtelijke politie van Val-de-Marne, die verantwoordelijk is voor het onderzoek naar deze zaak. Dat bevestigt de procureur van de Republiek in Dieppe.

Bladna.nl