Zoeken

Algerijnen voor de rechter in Frankrijk voor uitbuiting Marokkaanse kinderen

26 november 2023 - 10:00 - Wereld

©

Op 14 december gaat in Parijs het proces van start tegen zeven Algerijnse verdachten in een zaak van mensenhandel, waarbij minderjarige migranten uit Marokko en Algerije betrokken zijn.

Deze zeven mannen, in de leeftijd van 23 tot 39 jaar, worden beschuldigd van het verhandelen van drugs en psychotrope middelen en het helen van gestolen goederen, meldt Le Courrier de l’Atlas.

Lees ook: Marokkaanse slachtoffer van moderne slavernij in Frankrijk

Volgens het Openbaar Ministerie van Parijs werden zeventien minderjarigen tussen 8 en 16 jaar oud, voornamelijk afkomstig uit Marokko en Algerije, uitgebuit door de criminele organisatie. De verdachten creëerden een afhankelijkheid bij de jongeren om ze vervolgens te gebruiken voor criminele activiteiten.

De jonge slachtoffers zouden door het criminele netwerk zijn aangezet tot het gebruik van psychotrope middelen, zoals Rivotril en Lyrica, en tot het plegen van diefstallen, met name in de omgeving van de Eiffeltoren.

Lees ook: Algerijnse politie beschuldigt Marokko van "seksuele uitbuiting" Algerijnse kinderen

Een advocaat van de organisatie Hors la Rue, die straatkinderen en -tieners bijstaat, benadrukt de ernst van de situatie, waarbij deze kinderen werden blootgesteld aan grote gevaren. Een tienjarige Marokkaanse jongen getuigde: "Ze zeiden dat het me goed zou doen... Ik nam een halve pil Rivotril en kon niet meer stoppen."

Bladna.nl