Zoeken

Rayaan gaat voor de wereldtop: "Zo goed als Badr Hari"

6 november 2021 - 10:00 - Sport

©

De 14-jarige Rayaan Harrout uit Vlissingen heeft droomt van een kickbokscarrière en heeft er heel wat voor over. Hij traint één tot twee keer per dag, waardoor hij veel minder vaak zijn vrienden kan zien. Niet erg zegt hij, want hij is van plan om de wereldtop te bereiken. "Ik wil de beste worden, dat is de uiteindelijke droom. Zo goed worden als Badr Hari."

Elk vrij moment spendeert Rayaan aan zijn training. "Als hij een tussenuurtje heeft, belt of appt hij me", vertelt zijn trainer Khaled Zarin aan Omroep Zeeland. De trainingssessies zijn zeer pittig. "Het zijn harde stoten, harde trappen, maar dat moet ook", vindt Zarin. "Het moet steeds harder, want dat betekent dat hij steeds een hoger niveau bereikt."

Lees ook: Jonge boer Ayoub in nieuw televisieprogramma

De gym is voor Rayaan de uitgelezen plek om aan zijn loopbaan te timmeren en het is tegelijk een goede uitlaatklep. De lockdown was voor Rayaan dan ook een verschrikkelijke episode. "Die periode viel me niet mee, want ik ging van keihard trainen, naar alles dicht, alles weg." En hoe langer de lockdown duurde, hoe zwaarder het werd. "Op een gegeven moment kan je je agressie niet meer kwijt in de gym. Dan kom je in een soort depressie terecht. Ik was er helemaal stil van." Rayaan haakte ook af van de online lessen voor school. "Dat zijn fouten die ik beging. Gelukkig heb ik het kunnen oppakken, school en het kickboksen."

Lees ook: Rocky en Houda willen jonge meiden transformeren tot rolmodellen

Hij heeft zich nu herpakt en zijn toekomstplan om de wereld te veroveren is helder. "Als hij 18 is, willen we meteen overstappen naar de B-klasse", legt trainer Zarin uit. "Dan slaan we eigenlijk twee klassen over. Na een paar wedstrijden in de B kan hij gewoon in de A vechten. Dat is de weg die we hebben gekozen." Rayaan en zijn omgeving zijn ervan overtuigd dat hij in zijn opzet zal slagen. ’Rayaan’ is over een paar jaar net zo groot als ’Badr’ en ’Rico’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team