Zoeken

Jonge boer Ayoub in nieuw televisieprogramma

17 april 2021 - 11:20 - Cultuur

©

Ayoub Louihrani wist op zijn 14e al dat hij boer wilde worden. Hij kreeg als enige Marokkaanse boer in Nederland vorig jaar aandacht na een reportage. Hij gaat nu ook een programma maken voor KRO-NCRV. De serie zal komend najaar op NPO3 te zien zijn, maakt de omroep vrijdag bekend.

De 23-jarige Ayoub Louihrani wil ooit graag een eigen boerderij. Hij werkt nu reeds sinds zijn veertiende bij diverse melkveehouderijen en deed al heel wat ervaring op.

Ayoub begon met een vlog, onder de naam Fellah, om aan vrienden, familie en de rest van Nederland te laten zien wat hij als boer zo allemaal doet. Na een reportage van NH Nieuws brak de Nederlands-Marokkaanse boer vorig jaar door.

In het programma zal je kunnen zien hoe Ayoub zijn droom probeert te realiseren. "De gedrevenheid en het enthousiasme van Ayoub zijn aanstekelijk," stelt directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV. "In een tijd waarin boeren het zwaar hebben, is het belangrijk om te laten zien dat deze jonge vent, zonder agrarische achtergrond, niets liever wil dan letterlijk met zijn poten in de klei staan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team