Zoeken

Rocky en Houda willen jonge meiden transformeren tot rolmodellen

14 juli 2021 - 17:00 - Wereld

©

Via hun stichting Favela Street willen ex-profvoetbalster Rocky Hehakaija en de Marokkaans-Nederlandse nationaal kickbokskampioen Houda Loukili, jonge meiden met een migratieachtergrond helpen inzien dat ze hun eigen rolmodel kunnen zijn. Om dat te doen organiseren ze workshops en sporttrainingen voor jongeren. Boutaina Afallah van ATV ging in gesprek met ’Favela Street’.

Rocky en Houda richten zich op de eerste plaats op meiden met een migratieachtergrond. "Je loopt soms toch 1 of 2-0 achter in de maatschappij, omdat je er anders uitziet of vanwege je religie. Dat heeft ook effect op je eigenwaarde. Daarom proberen wij bij deze meiden een soort positieve klei in hun oren te stoppen, waardoor we een positief zelfbeeld bij ze creëren."

In Bos en Lommer bereiken ze 28 tieners met verschillende achtergronden die allemaal een eigen droom koesteren. "De een wil kinderarts worden, de ander dokter of docent. Aan de hand hiervan kijken wij welke professionals in Nederland bij de meiden passen, zodat zij met hen kunnen sparren. Dat zijn vaak mensen waarnaar zij opkijken", vertelt Houda.

Nisrine, één van de deelneemsters, vertelt dat kickbokser Badr Hari bij hen langs is geweest. "Sommige meiden hier houden van kickboksen, dus Badr is dan een rolmodel voor ze. Je leert deze mensen kennen en denkt: ik kan dit ook." Deelneemster Fatima Zohra vult aan: "Je leert van Rocky en Houda hoe je een rolmodel moet zijn en leert dit door te geven aan de volgende generatie".

Met Favela Street willen Houda en Rocky het schoolse leren aanvullen. "Op school leer je een vak of een beroep, maar hier leer je wie je bent en dat je iets kan. Op school horen ze vaak wat ze niet kunnen", vertelt Rocky. Vooral het achternazitten van je eigen droom wordt enorm gevoed binnen Favela Street. "Ik wil later het liefst chirurg worden. Misschien hartchirurg, maar dat weet ik nog niet zeker. En daarnaast wil ik vrije tijd voor een eigen bedrijf", vertelt Fatima Zohra.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team