Zoeken

Rapper 7liwa gearresteerd door politie

9 november 2021 - 10:00 - Marokko

©

De spraakmakende rapper Ihab Iqbal, die bekend staat als 7liwa, was zondag in Rabat om deel te nemen aan demonstraties tegen de coronapas. De artiest werd gearresteerd en enkele uren later vrijgelaten, na een ondervraging door de politie.

Volgens verschillende getuigen ter plaatse arresteerden politieagenten 7liwa en zijn manager, terwijl ze samen met andere persoonlijkheden deelnamen aan de demonstratie tegen de invoering van het vaccinatiebewijs als voorwaarde om de publieke ruimte te mogen betreden. Ze werden naar het politiebureau in Rabat gebracht voor een ondervraging en mochten een paar uur later vertrekken.

Lees ook: Marokko: demonstraties tegen verplichte coronapas

De rapper heeft herhaaldelijk op zijn sociale netwerkaccounts te kennen gegeven dat hij tegen de vaccinatieplicht en het gezondheidspaspoort is dat nu vereist wordt in openbare plaatsen in heel Marokko.

Lees ook: Marokkaanse rapper 7liwa gearresteerd

Voor de tweede week op rij hebben duizenden mensen gedemonstreerd tegen de vaccinatiepas, met name in Casablanca, Tanger, Kelaat Sraghna, Rabat en meerdere andere steden. Deze demonstraties werden streng omkaderd door de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team