Zoeken

Marokkaans Kamerlid Nabila Mounib mag parlement niet binnen (video)

26 oktober 2021 - 19:40 - Marokko

©

Kamerleden Nabila Mounib en Fatima Zohra Tamni van de PSU en AFG partijen hebben maandag geen toestemming gekregen om het parlementsgebouw in Rabat te betreden om aan een vragensessie deel te nemen.

Nabila Mounib, die zich heeft verzet tegen de verplichte vaccinatiepas en ook een petitie hierover heeft ondertekend, had kort voor het incident laten weten dat ze haar vaccinatiepas niet zou tonen bij de ingang van het parlement.

Lees ook: Marokko: vaccinatiepas vanaf donderdag verplicht

Een video waarin te zien is hoe de toegang tot het parlement wordt geweigerd aan de twee Kamerleden, werd op sociale media gedeeld en toont aan dat de Marokkaanse regering vastbesloten is om de vaccinatiepas op te leggen.

"Zich laten vaccineren of niet blijft een keuze. We mogen Marokkanen niet verplichten om zich te laten vaccineren. Vandaag mocht ik het parlement niet binnen terwijl ik verkozen ben. (...) En zoals jullie weten hebben meerdere landen die de vaccinatiepas verplichten, de mogelijkheid gegeven aan niet-gevaccineerden om een negatieve PCR te gebruiken," verklaarde Nabila Mounib na het incident.

Lees ook: Marokko: verplichte vaccinatiepas stuit op weerstand

In een nota aan alle parlementsleden heeft parlementsvoorzitter Rachid Talbi Alami laten weten dat de vaccinatiepas verplicht is voor hen. Hij benadrukt dat het geen politiek besluit is maar een kwestie van volksgezondheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team