Zoeken

Marokko: geen toegang tot openbare diensten zonder vaccinatiepas

21 oktober 2021 - 18:20 - Marokko

©

Vanaf donderdag 21 oktober 2021 is de toegang tot overheidsadministraties in Marokko alleen nog mogelijk op voorlegging van een vaccinatiebewijs. Deze maatregel geldt ook voor ambtenaren en heeft betrekking op alle publieke ruimten.

Woensdag heeft de regering een rondzendbrief gezonden aan hun centrale en externe diensten, waarin zij de verplichting aankondigen om in het bezit te zijn van een vaccinatiebewijs om openbare plaatsen te kunnen betreden. Ambtenaren in openbare, semi-openbare en particuliere instellingen, moeten het vaccinatiepaspoort ook tonen vooraleer zij hun kantoor mogen betreden, meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Marokko: vaccinatiepas vanaf donderdag verplicht

"We zullen in eerste instantie zeer flexibel te werk gaan. Daarna is het aan de autoriteiten om bij verordening te bepalen hoe zij te werk gaan. Als minister kan ik de toegang van een ambtenaar tot zijn werk niet verbieden zonder wettelijke basis", verklaart een minister van het kabinet Akhannouch.

In een verklaring aan de krant zei de minister van Volksgezondheid Khalid Aït Taleb, dat een strenge en regelmatige controle zal worden uitgevoerd om de naleving van deze maatregelen te waarborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team