Zoeken

Politieagenten mishandeld in Tanger

25 november 2021 - 20:30 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Beni Makada in Tanger heeft op dinsdag in de vroege ochtend een 30-jarige man gearresteerd. De arrestant vormde een bedreiging voor de veiligheid van burgers en hun eigendommen en voor het in gevaar brengen van het leven van politieagenten.

Het begon allemaal met de noodoproep van een groep burgers die een persoon wilden signaleren, die zichtbaar onder invloed van drugs verkeerde en met een zwaard zou hebben gezwaaid. Hij zou ook een aantal mensen bedreigd hebben, waaronder leden van zijn schoonfamilie, schrijft de Nationale Veiligheidsdienst (DGSN) in een verklaring.

Lees ook: Politieagent schiet op ​​gevaarlijke recidivist in Nador

Drie politieagenten die ter plaatse waren gesneld om de verdachte in bedwang te houden, zagen zichzelf genoodzaakt om hun dienstwapen te gebruiken, aldus de DGSN. In totaal werden er vier waarschuwingsschoten afgevuurd, vooraleer de verdachte geneutraliseerd kon worden. Hij werd geraakt in zijn onderste ledematen.

Lees ook: Coronavirus Marokko: bijna 2500 nieuwe besmettingen

In totaal hebben zeven mensen klachten ingediend tegen de verdachte bij de gerechtelijke politie; wegens mishandeling, bedreiging en geweld met een mes. In afwachting van de afronding van het onderzoek, is de beschuldigde onder politietoezicht geplaatst in het regionale ziekenhuis, waar hij wordt verzorgd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team