Zoeken

Ramtane Lamamra haalt opnieuw uit naar Marokko (video)

25 oktober 2021 - 11:20 - Wereld

©

Ramtane Lamamra, Algerijnse minister van Buitenlandse zaken, oordeelt dat Marokko te ver is gegaan in de samenzwering tegen Algerije, door terroristische groeperingen te steunen en zijn stabiliteit van binnenuit aan te vallen.

In een verklaring aan RT heeft het hoofd van de Algerijnse diplomatie opnieuw hard uitgehaald naar Marokko. Volgens de bewindsman is het koninkrijk zover gegaan dat het de hulp heeft ingeroepen van Israël. "Wat Rabat heeft gedaan is gevaarlijk en onaanvaardbaar", verklaarde Lamamra, volgens wie er "Marokkaanse verzinsels zijn over het Algerijnse buitenlands beleid".

Lees ook: Algerijnse soldaat overleden bij bomaanslag aan grens Marokko

Marokko zou onder meer volhouden dat "Algerije een bron van zorg is voor de regio, dit terwijl het juist een factor van stabiliteit is", aldus de minister. Ramtane Lamamra wees er verder op dat Marokko verantwoordelijk is voor het openstellen van de regio aan instabiliteit.

Lees ook: Algerije vreest bewapening van Marokko door Israël

De spanningen blijven aanhouden tussen de twee buurlanden. Een van de belangrijkste redenen hiervan is de Sahara-kwestie. Algerije blijft de Polisario steunen en beschermen tegen Marokko. Amar Belani, Algerijnse gezant voor de Sahara, oordeelt dat het risico op een oorlog tussen Marokko en de Polisario ernstig is en dat de VN-veiligheidsraad daarom met "helderheid en verantwoordelijkheid" moet optreden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team