Zoeken

Algerije waarschuwt Marokko voor destabilisatie van zijn binnenlandse veiligheid

1 december 2021 - 18:49 - Wereld

©

De Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken Ramtane Lamamra verklaarde in een interview met Al Quds Al Arabi dat zijn land een doelwit is voor Marokko wegens de steun van Algiers aan de Palestijnen en haar standpunt in de kwestie van de Sahara.

"De betrekkingen tussen Marokko en Israël en de gevolgen daarvan voor de Westelijke Sahara, alsmede de betrekkingen tussen Israël en de Palestijnse zaak in het kader van de normalisatie tussen de Arabische landen, zullen nieuwe contouren trekken in de Arabische wereld," aldus Ramtane Lamamra.

Lees ook: Marokko-Israël: Algerijnse reactie op militaire samenwerking

Bij die gelegenheid waarschuwde hij "voorstanders van normalisatie, maar ook degenen die erop wachten," tegen het destabiliseren van de binnenlandse veiligheid van Algerije.

Wat de kwestie van de Sahara betreft, benadrukte de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken dat Marokko "zijn standpunten over de Westelijke Sahara niet kan opdringen, omdat Algerije onoverkomelijk is". "Bovendien zal Algerije zich inzetten voor de eerbiediging van de rechten van het Palestijnse volk en de bevolking van de Sahara".

Lees ook: Marokko-Algerije: Marokkaans leger paraat voor oorlog

"Wij zijn niet van plan dit principe nu of in de toekomst los te laten. Algerije is een land van principes. Wij zijn niet in dienst van een andere macht," concludeerde Ramtane Lamamra.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team