Zoeken

Marokko-Algerije: Spanje probeert Bourita en Lamamra samen te brengen

1 december 2021 - 21:00 - Wereld

©

Spanje blijft bezorgd over de crisis tussen Marokko en Algerije en heeft geprobeerd de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen bijeen te brengen in de marge van het forum van de Unie voor het Middellandse Zeegebied (UfM). Helaas zal geen van beiden aanwezig zijn op deze bijeenkomst, die maandag in Barcelona is begonnen.

De ministers van Buitenlandse Zaken van Marokko, Nasser Bourita, en Algerije, Ramtane Lamamra, hebben zich telefonisch bij hun Spaanse ambtgenoot, José Manuel Albares, verontschuldigd voor hun afwezigheid op het forum, dat samenvalt met de top China-Afrika die eveneens maandag in Dakar is geopend.

Albares wilde van de gelegenheid gebruik maken om de contacten tussen Marokko en Algerije te herstellen. De twee landen bevinden zich in een ernstige crisis, die Algerije ertoe gebracht heeft in augustus de betrekkingen met Marokko te verbreken.

De deelname van Bourita aan de bijeenkomst van Barcelona zou ook bijdragen tot een toenadering tussen Spanje en Marokko. In een telefoongesprek dat Albares in september met zijn Marokkaanse ambtgenoot had, kwamen beiden overeen elkaar "in de nabije toekomst" te ontmoeten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team