Zoeken

Algerijnse soldaat overleden bij bomaanslag aan grens Marokko

16 oktober 2021 - 10:00 - Wereld

©

Woensdag heeft er een bomaanslag plaatsgevonden aan de Algerijns-Marokkaanse grens, meer bepaald in de gemeente At-Boussaïd in het westen van de wilaya van Tlemcen. Een Algerijnse grenswachter kwam daarbij om het leven. Ook vielen er twee gewonden.

In een verklaring laat het Algerijnse ministerie van Defensie weten dat op woensdag 13 oktober in het westen van Algerije een zelfgemaakte bom is ontploft toen een grenswachtpatrouille voorbijreed tijdens een verkenningsmissie in de buurt van de westelijke grenzen van het land, in het plaatsje Deglen in gemeente Béni Boussaïd, die deel uitmaakt van de wilaya van Tlemcen. De missie is een onderdeel van een militaire operatie om "de grenzen te beveiligen en de georganiseerde misdaad te bestrijden".

Lees ook: Algerije bouwt luchtmachtbasis bij Marokkaanse grens

Bij de bomaanslag vielen één dode en twee gewonden. Sergeant Sraoui Seifeddine overleed en korporaal-chef Zebiri Ahmed en korporaal Seffari Abdelhak raakten gewond, aldus het ministerie, eraan toevoegend dat "alle nodige veiligheidsmaatregelen zijn genomen om het gebied af te zetten en te reinigen en de oorzaken en omstandigheden van deze terreurdaad op te helderen".

Lees ook: Algerije militariseert grens met Marokko

Op Twitter betuigde president Abdelmadjid Tebboune zijn medeleven aan de familie van de grenswachter, die als een "martelaar" ten val kwam, en wenste hij de twee gewonde militairen een spoedig herstel toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team