Zoeken

Ramadan: 18 ton bedorven voedsel vernietigd

25 april 2021 - 16:20 - Marokko

©

Tijdens de Ramadan worden in Marokko veel voedingsmiddelen aangeboden die niet geschikt zijn voor consumptie of niet aan de vereiste normen voldoen. Tijdens de eerste acht dagen van de vastenmaand heeft de nationale dienst voor voedselveiligheid (ONSSA) al heel wat overtredingen geconstateerd.

Bij de prijs- en kwaliteitscontroles van levensmiddelen door de gezamenlijke provinciale en plaatselijke commissies, zijn veel overtredingen geconstateerd, meldt Panorapost.

Het departement Algemene Zaken en Bestuur van het ministerie van Economische Zaken, communiceerde over de vergadering van de tweede interministeriële commissie, die belast is met het toezicht op de bevoorrading, de kwaliteit en de prijscontrole. In een verklaring meldt het departement dat deze operaties "tijdens de eerste acht dagen van de Ramadan gericht waren op 12.358 punten van productie, opslag en groot- en kleinhandel." Deze hebben geleid tot de ontdekking van 552 overtredingen in termen van prijs en kwaliteit van levensmiddelen. De overtreders werden gestraft overeenkomstig de verordeningen ter zake.

Aan het einde van de operatie werden, volgens dezelfde bron, 3,6 ton meel en afgeleide producten, brood, gebak en snoep, 3,5 ton vlees, vis en worst, 3 ton dadels, gedroogd fruit, honing en jam en bijna 1,2 ton dranken en sappen in beslag genomen en vernietigd. In totaal, zo concludeert de verklaring, zijn 18 ton producten die niet geschikt waren voor consumptie of niet aan de vereiste normen voldeden, uit het consumptieketen gehaald.

Bladna.nl