Zoeken

Ramadan 2021 in Marokko: geen voedseltekort verwacht

26 maart 2021 - 12:40 - Marokko

©

Enkele weken voor het begin van de maand Ramadan is de Marokkaanse markt voldoende bevoorraad met basisproducten en levensmiddelen om aan de behoeften van de burgers te voldoen. Dat zei minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken, dinsdag. Hij is belast met het toezicht op het aanbod en de prijzen van deze producten in de aanloop naar de heilige maand.

Dinsdag ging er een vergadering per videoconferentie door, die gewijd was aan de evaluatie van en het toezicht op de voorziening van de nationale markt en de prijzen van basisproducten. Aan de conferentie namen de ministers van Landbouw, Industrie, Handel en Groene Economie, de wali’s van de regio’s en de gouverneurs van de prefecturen en provincies van het koninkrijk deel. Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken deelde mee dat de huidige stand van bevoorrading, Marokkanen de mogelijkheid biedt om een overvloedig en gevarieerd aanbod te hebben aan basisproducten om een goede maand Ramadan 1442 door te brengen, meldt MAP.

De prijzen van de producten zijn over het algemeen stabiel, aldus een verklaring die aan het eind van de vergadering werd vrijgegeven. Er is een daling van de prijzen van groenten, rood vlees, peulvruchten en gedroogde vruchten en een relatieve stijging van de prijzen van spijsoliën, wit vlees en eieren. De regering heeft alle maatregelen genomen om de permanente beschikbaarheid, in voldoende hoeveelheid, kwaliteit en tegen redelijke prijzen, van essentiële producten op de nationale markt te verzekeren, aldus de verklaring.

De minister van Binnenlandse Zaken heeft de wali’s en gouverneurs ook opgedragen om de controle en het toezicht op de markten te versterken, om de gezondheid en de veiligheid van de consumenten in deze periode van gezondheidscrisis te beschermen. Deze laatsten moeten er ook voor zorgen dat de coronamaatregelen worden nageleefd, vóór en tijdens de maand Ramadan, tijdens welke het bijzonder druk is op de markten.

Voorts heeft de minister gevraagd dat er op het niveau van de prefecturen en de provincies telefoonlijnen en permanenties worden geactiveerd voor de registratie en de behandeling van klachten en vorderingen in verband met de bevoorrading, de kwaliteit, de prijzen en alle illegale praktijken die de gezondheid en de veiligheid van de burgers in gevaar kunnen brengen en het normale verloop van de markten kunnen verstoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team