Zoeken

Casablanca: bende verkoopt bedorven voeding op lokale markten

23 mei 2021 - 15:00 - Marokko

©

In Casablanca is een goed georganiseerde bende actief die bedorven producten verhandelt die niet meer geschikt zijn voor consumptie. Het dagblad Assabah meldt dat de koekjes, snoep en chips op de lokale markt worden verkocht.

De bende ziet het verhandelen van bedorven producten als een manier om grof geld te verdienen. Volgens de krant heeft de criminele organisatie verschillende opslagruimtes in Casablanca vanwaar de voedingsproducten worden verdeeld over verschillende verkooppunten in de stad. De goederen worden voorzien van een nieuwe vervaldatum en vervolgens tegen lage prijzen op markten verkocht.

Volgens de krant zouden sommige leden van dit netwerk nauwe banden hebben met fabrikanten die graag van hun bedorven producten af willen. De bedrijven werken meestal samen met een tussenpersoon die er op zijn beurt voor zorgt dat de voedingsproducten bij de bende terecht komen. Hierdoor kunnen de fabrikanten de wettelijke bepalingen omzeilen.

De bedorven goederen worden veelal verkocht op wekelijkse plattelandsmarkten, waar de kopers niet op de vervaldata letten en er geen strenge controles zijn. Volgens Assabah zijn de bedorven voedingsproducten ook geleverd aan een aantal supermarkten in Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team