Zoeken

Marrakech: tonnen ’gevaarlijke’ dadels in beslag genomen

26 september 2021 - 19:40 - Marokko

©

De Marokkaanse voedsel- en warenautoriteit ONSSA heeft in Marrakech beslag gelegd op meerdere tonnen dadels die niet geschikt waren voor consumptie. De dadels werden vernietigd en een onderzoek werd gestart naar de verantwoordelijken van hun commercialisatie.

Barlamane vernam van politiebronnen dat een eerste partij van 13 ton dadels in een opslagplaats was aangetroffen. De dadels, die in slechte hygiënische omstandigheden werden bewaard, waren bedoeld voor de verkoop aan fruitsapwinkels in de stad.

Lees ook: Verdachte olijfolie in beslag genomen in Casablanca

Dezelfde bronnen melden dat een andere voedselcontrole, verricht door de politie in de wijk Al Izdihar, heeft geleid tot de ontdekking van een grote hoeveelheid dadels die eveneens ongeschikt waren voor consumptie.

De commissie voor hygiënecontrole van de prefectuur van Marrakech, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeentelijke hygiënedienst, de economische dienst van de regio en de ONSSA, heeft de in beslag genomen goederen op de openbare stortplaats van de stad laten vernietigen.

Lees ook: Marokko: 18 ton Algerijnse dadels in beslag genomen

Een gerechtelijk onderzoek werd ingesteld om de oorsprong van de dadels te bepalen en de verantwoordelijken van deze handel te identificeren.

Bladna.nl