Zoeken

Radarcontroles Marokko: boetes nu online te betalen

23 februari 2022 - 11:40 - Marokko

©

Boetes van door flitspalen geregistreerde overtredingen, die vroeger aan de rechter werden voorgelegd, kunnen voortaan online worden betaald in Marokko. De nieuwe dienst werd vrijdag gelanceerd door de minister van Justitie.

Het elektronische platform is ontwikkeld door het nationaal agentschap voor verkeersveiligheid (NARSA) in samenwerking met de financiële instelling CDG. Het zal een snelle en veilige betaling mogelijk maken van overtredingen en misdrijven die door flitspalen worden geregistreerd en aan de rechter worden voorgelegd, aldus de minister.

Lees ook: Marokko: flitspalen brengen 66 miljoen dirham op

De dienst is toegankelijk via de website amendes.justice.gov.ma en via het portaal mahakim.ma. Boetes kunnen worden betaald door de invoering van het bedrag van de geldboete en het nummer van het proces-verbaal, dat vermeld is in de kennisgeving ter bevestiging van de uitspraak van het vonnis.

Het platform zal vragen om de gegevens van de aanvrager, waaronder een e-mailadres, en om de betalingsgegevens voor het interbancair betalingscentrum (CMI), aldus een verklaring van het ministerie. Zodra de betaling is geverifieerd, wordt een e-mail gestuurd naar de overtreder om het proces te bevestigen en de dossiergegevens bij te werken met de vermelding dat de boete is betaald.

Lees ook: Marokko: nieuwe automatische radars in gebruik

De minister wees er ook op dat de toename van het aantal nieuwe flitspalen meer transparantie mogelijk maakt bij boetes en helpt bij de vermindering van het aantal verkeersovertredingen en ongevallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team