Zoeken

Marokko: nieuwe automatische radars in gebruik

22 januari 2022 - 17:00 - Marokko

©

De nieuwe generatie flitspalen van het ministerie van Verkeer zijn al in gebruik in meerdere Marokkaanse steden. De afdeling wil daarmee een groot aantal overtredingen opsporen.

Deze multifunctionele apparaten zijn sinds begin deze week in werking. De flitspalen zijn goed zichtbaar langs de belangrijke wegen geplaatst, meldt H24info.

Lees ook: Marokko: verdeling flitspalen in steden en provincies

Overtredingen zoals "te hard rijden, het niet respecteren van de snelheid, het overschrijden van ononderbroken witte lijnen, het rechts inhalen en het negeren van een rood licht" worden geregistreerd. De overtreders worden onmiddellijk ge√Įdentificeerd, zegt Fouad Naciri, hoofd van Narsa, het Marokkaans agentschap voor verkeersveiligheid.

Over boetes voor overtredingen benadrukt de ambtenaar dat er "geen verhoging is ingevoerd" in de bedragen, waarmee hij geruchten die in de samenleving de ronde deden, ontzenuwt.

Lees ook: Flitspalen Marokko al goed voor 878.000 boetes

Verder zullen klachten over overtredingen opgetekend door deze vaste snelheidscontroles doorgestuurd worden naar de filialen van Al Barid Bank en Barid Cash. Ook zal een campagne worden gestart om de bevolking nog beter te informeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team