Zoeken

Marokko: flitspalen brengen 66 miljoen dirham op

21 februari 2022 - 15:00 - Marokko

©

Dankzij de vaste radars die op de wegen zijn geplaatst, hebben Marokkaanse rechtbanken 182.354 vonnissen uitgesproken met betrekking tot geconstateerde overtredingen en misdrijven, voor een totaalbedrag van 66.655.821 dirham.

Bij het opmaken van de balans van de nationale strategie voor verkeersveiligheid, in het kader van de nationale dag van de verkeersveiligheid, heeft minister Abdelatif Ouahbi van Justitie verklaard dat Marokko geleidelijk aan voldoende middelen heeft om het aantal doden ten gevolge van verkeersovertredingen te kunnen verminderen.

Lees ook: Verkeersveiligheid: Marokko wil maximumsnelheid in steden verlagen

De actoren van de sector hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de geboekte vooruitgang te evalueren en te kijken naar de obstakels en de beperkingen die nog in de weg staan van de verwezenlijking van de doelstellingen van de nationale strategie voor verkeersveiligheid 2017-2026.

De Marokkaanse justitie heeft afgelopen jaar 182.354 vonnissen uitgesproken voor overtredingen en misdrijven die door flitspalen werden geregistreerd, voor een totaalbedrag van 66.655.821 dirham.

Lees ook: Marokko: nieuwe automatische radars in gebruik

De minister meldt ook dat zijn dienst een reeks maatregelen heeft getroffen om het aantal verkeersongevallen op een efficiëntere manier te verminderen. Hij voegt daaraan toe dat "het aantal overtredingen toeneemt sinds de installatie van de nieuwe radars die uitgerust zijn met geavanceerde technologieën. Dit zal ook gevolgen hebben op het aantal boetes en geregistreerde overtredingen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team