Zoeken

Marokko: verdeling flitspalen in steden en provincies

5 januari 2022 - 11:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Vervoer heeft een overzicht gegeven van het aantal nieuwe flitspalen die in het koninkrijk zullen worden geïnstalleerd en hun verdeling over heel Marokko, zowel in als buiten de steden.

Het besluit, ondertekend door minister van Vervoer Mohamed Abdeljalil, is bekendgemaakt in het staatsblad. Casablanca zal worden uitgerust met het grootste aantal flitspalen. Het is de bedoeling dat ze op 41 plaatsen worden geïnstalleerd

Lees ook: Marokko: vijf keer meer flitspalen tegen eind 2019

In andere steden wil de minister er 12 installeren in Rabat, 9 in Salé, 8 in Skhirat-Temara, 14 in Kenitra, 2 in Khemisset en Larache, 3 in Tetouan, 14 in Tanger-Asilah, 11 in Fez, 9 in Meknes, 8 in Oujda-Angad, 6 in Nador en 2 in Mohammedia.

Wat de snelheidsmeters in stedelijke gebieden betreft, zijn in het decreet 4 plaatsen voor de installatie van de nieuwe apparaten aangewezen in de provincie Settat, 6 in de provincie El Jadida, 2 in de provincie Khouribga, 6 in de provincie Safi, 18 in de prefectuur Marrakech en telkens één in de prefecturen Errachidia, Ouarzazate, Taroudant en Tiznit. Er zijn ook 5 locaties vastgesteld in Agadir-Ida-Ou-Tanane, 2 in de provincie Guelmim, 1 in de provincie Tan-Tan en 3 in de provincie Dakhla-Oued Eddahab.

Lees ook: Flitspalen Marokko al goed voor 878.000 boetes

Men beweert dat het met deze pas aangeschafte apparatuur van Amerikaanse makelij mogelijk zal zijn de snelheid van voertuigen op nationale snelwegen en in steden te controleren. Dit zal bijdragen tot een vermindering van het aantal ongevallen en het aantal verkeersslachtoffers.

Het ministerie van Uitrusting en Vervoer heeft onlangs aangekondigd dat in totaal 140 draagbare radars en meer dan 140 vaste radars ter beschikking zijn gesteld van de Nationale Veiligheidsdiensten en de Koninklijke Gendarmerie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team