Zoeken

Marokko voert elektronisch strafregister in

18 september 2022 - 08:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Justitie heeft dinsdag vier nieuwe digitale diensten gelanceerd, waaronder het elektronisch strafregister. 

Een van de nieuwe diensten die dinsdag van start zijn gegaan is het elektronisch strafregister. De nieuwe lay-out voldoet aan de eisen en suggesties van de gebruikers van de rechtbanken. Het kan nu online worden aangevraagd en afgehaald.

Lees ook: Radarcontroles Marokko: boetes nu online te betalen

Het ministerie van Justitie heeft ook een elektronisch referentieportaal voor justitieambtenaren opgezet. Voortaan hebben burgers toegang tot een databank van alle advocaten, notarissen, deskundigen, vertalers en anderen. Dit maakt het voor hen gemakkelijk om over een betrouwbaar en actueel naslagwerk te beschikken.

De derde onlinedienst is de elektronische betaling van boetes voor verkeersovertredingen die door de vaste radartoestellen worden geregistreerd. Via deze dienst kunnen weggebruikers de geregistreerde overtredingen bekijken met behulp van hun nationale identiteitskaart.

Lees ook: Marokko nieuwe hotspot voor telewerkers

De laatste dienst is een callcenter via dewelke de de burgers voortdurend in contact kunnen staan met alle betrokkenen bij justitie. Zo nodig kunnen zij hen doorverwijzen naar de verschillende diensten van het ministerie van Justitie. Alle nieuwe elektronische diensten zijn toegankelijk via de website mahakim.ma.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team