Zoeken

Marokko plaatst honderden nieuwe flitspalen

3 november 2022 - 12:00 - Marokko

©

Minister Mohamed Abdeljalil van vervoer heeft bekendgemaakt dat tegen 2024 in heel Marokko 690 nieuwe flitspalen zullen worden geïnstalleerd om het hoge aantal ongevallen op de wegen te bestrijden.

In antwoord op een vraag hierover in het parlement zei de minister dat verkeersveiligheid voor de regering een prioriteit blijft en dat de investeringen op korte en middellange termijn zullen worden verhoogd. Zo werden in oktober 120 mobiele radars en 36 bedrijfsvoertuigen in gebruik genomen om het gedrag van weggebruikers beter in kaart te brengen en de controleapparatuur uit te breiden. De toestellen, die 9,1 miljoen dirham kosten, hebben een bereik van meer dan 1000 meter tot een maximumsnelheid van 250 km/u.

Lees ook: Marokko: verkeersboetes betalen wordt verplicht

Verwacht wordt dat in de komende dagen nog eens 550 vaste flitspalen van de nieuwe generatie zullen worden bijgeplaatst. De minister zei dat er tegen 2024 in het hele land 690 vaste flitspalen zullen zijn. "Deze apparaten hebben geavanceerde technische en functionele kenmerken en zijn in staat snelheidsovertredingen te controleren, het negeren van verkeersborden of het overschrijden van de doorgetrokken witte lijn vast te stellen en ze kunnen zelfs een voertuig lokaliseren dat in de verboden richting rijdt", aldus de bewindsman.

Lees ook: Radarcontroles Marokko: boetes nu online te betalen

Uitgaande van de geografische spreiding van verkeersongevallen heeft het ministerie 204 flitspalen geïnstalleerd in stedelijke gebieden. Momenteel wordt gewerkt aan de installatie van nog eens 276 flitspalen in plattelandsgebieden en 70 flitspalen om verkeersovertredingen op snelwegen te controleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team