Zoeken

Racisme: Marokkaan mishandeld op luchthaven Malaga (video)

26 april 2024 - 17:30 - Marokko

©

Een racistische aanval door een groep mensen op de luchthaven van Malaga in Zuid-Spanje op een man van Marokkaanse afkomst heeft geleid tot de arrestatie van vijf verdachten. Het 41-jarige slachtoffer werd mishandeld en uitgescholden door vermoedelijke leden van een radicale ideologische groep.

De feiten deden zich voor op zondag rond 1 uur ’s nachts. Volgens de verzamelde getuigenissen zou de vechtpartij zijn ontstaan na een ruzie tussen taxichauffeurs en illegale chauffeurs, die zonder vergunning taxidiensten aanbieden. Het slachtoffer, dat ook zijn diensten als informeel chauffeur aanbood, zou door de arrestanten tot doelwit zijn genomen.

Lees ook: Marokkaanse influencer slachtoffer racistische aanval in Parijs

De mishandeling, die door passagiers in de aankomsthal werd vastgelegd, werd op sociale media verspreid. Deze beelden hebben de autoriteiten in staat gesteld vijf verdachten in de leeftijd van 24 tot 36 jaar te identificeren en aan te houden. Vier van hen hebben een strafblad voor soortgelijke feiten.

De Spaanse inlichtingendienst heeft in samenwerking met de luchthavenpolitie van Malaga een onderzoek geopend om de exacte omstandigheden van de mishandeling te achterhalen. De verdachten zijn aangehouden voor haatmisdrijven, verstoring van de openbare orde en letsel. Het slachtoffer, dat trauma’s en meerdere kneuzingen opliep, werd verzorgd door de medische hulpdiensten.

Lees ook: Racistische "stoplicht-opmerking" over Lamine Yamal leidt tot boycot en ontslag

Taxichauffeurs op de luchthaven van Malaga klagen al lang over de toename van het aantal illegale chauffeurs en eisen strengere maatregelen om hen af te schrikken. Ze vragen met name om meer controle en een striktere naleving van de geldende regelgeving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team