Zoeken

Marokkaan ontvoerd, gegijzeld en gemarteld

29 mei 2024 - 23:00 - Marokko

©

Vier personen, waaronder een vrouw, staan in Rabat terecht voor de ontvoering, gijzeling en marteling van een jongeman. De zaak ging woensdag van start voor de strafkamer van het Hof van Beroep in Rabat.

De verdachten vielen het slachtoffer aan met een traangasbom, waarna ze hem meenamen naar een huis. Daar werd hij gegijzeld en mishandeld met steekwapens. Vervolgens beroofden ze hem van al zijn bezittingen. De verdachten kleedden het slachtoffer ook uit en vroegen de enige vrouw in de groep om hem te filmen, meldt Assabah.

Lees ook: Meisje bijna ontvoerd in Beni Mellal

Na 24 uur gijzeling wist het slachtoffer te ontsnappen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar een arts hem een ​​ziekteverlof van 28 dagen uitschreef. In zijn verklaring aan de politie vertelde de jongeman dat hij was aangevallen toen hij probeerde een vriend en één van zijn belagers te scheiden toen die ruzie hadden in een café.

De andere leden van de bende dachten dat hij hun vriend had aangevallen en besloten wraak te nemen. Zo werd hij ontvoerd en gegijzeld. De verdachten verzetten zich hevig bij hun arrestatie en bedreigden de agenten met steekwapens. Hierdoor waren de agenten genoodzaakt hun dienstwapens te gebruiken om hen te overmeesteren.

Lees ook: Wraakactie in Tanger: oplichter ontvoerd door slachtoffers

Het onderzoek wees uit dat de leider van de bende, met de bijnaam "Laaskri", al eerder was aangeklaagd. Onder meer door zijn buurman, die hem beschuldigde van inbraak in zijn huis en de diefstal van 20.000 dirham. De vier verdachten worden vervolgd voor gijzeling, mishandeling met een steekwapen en diefstal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team