Zoeken

Racistische "stoplicht-opmerking" over Lamine Yamal leidt tot boycot en ontslag

12 april 2024 - 09:00 - Sport

©

De Spaanse voetbalwereld is in rep en roer na een racistische opmerking over FC Barcelona-talent Lamine Yamal. Voormalig doelman Germán Burgos, analist bij Movistar Plus, zei tijdens de voorbeschouwing van de Champions League-wedstrijd tussen PSG en Barcelona dat Yamal "altijd nog bij het stoplicht kan gaan staan" als het voetballen niet lukt.

De uitspraak, die gezien werd als een denigrerende referentie naar Yamal’s afkomst, leidde tot woede bij spelers van beide teams. Zowel Barcelona als PSG weigerden na de wedstrijd interviews te geven aan Movistar Plus.

Lees ook: Lamine Yamal schrijft geschiedenis

De boycot zorgde voor een ongemakkelijke stilte na het fluitsignaal. Presentator Ricardo Sierra bood namens de zender excuses aan en Burgos zelf betuigde spijt: "Het was een opmerking zonder kwade bedoelingen, maar als iemand zich beledigd voelt, bied ik mijn excuses aan."

Lees ook: FC Barcelona: één miljard euro voor Lamine Yamal

Movistar Plus heeft besloten de samenwerking met de analist te beëindigen. "We distantiëren ons volledig van de gemaakte uitspraken," aldus de zender. "We tolereren geen racisme of discriminatie op onze platforms."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team