Zoeken

Chauffeur InDrive brutaal aangevallen in Casablanca (video)

19 maart 2024 - 08:00 - Marokko

©

De spanningen tussen gebruikers van smartphoneapps voor taxidiensten en traditionele taxichauffeurs in Casablanca lopen hoog op. De ongereguleerde status van deze nieuwe vervoersvormen leidt tot gewelddadige incidenten.

Op sociale media circuleert een schokkende video waarin een InDrive-chauffeur wordt belaagd en mishandeld door taxichauffeurs, terwijl een vrouwelijke passagier geërgerd toekijkt. De taxichauffeurs omringen de InDrive-chauffeur, vernielen zijn voorruit en proberen hem uit zijn auto te sleuren. De passagiere schreeuwt van angst.

Lees ook: Marrakchi boos op taxichauffeurs

"In Marokko riskeren jongeren hun leven als chauffeur voor apps zoals Uber," schrijft Laarabi op X. "Traditionele taxichauffeurs organiseren valstrikken en vallen hen fysiek aan. De autoriteiten moeten hier een eind aan maken."

Lees ook: Agadir jaagt op oude taxi’s

In 2022 vonden al soortgelijke incidenten plaats in Casablanca. Een InDrive-chauffeur werd belaagd door taxichauffeurs na het vervoeren van drie vrouwen. Een andere werd beroofd van zijn autosleutels op weg naar Ain Diab. Deze incidenten volgden op protesten van traditionele taxichauffeurs, die de apps beschuldigen van illegale concurrentie. "Smartphoneapps opereren illegaal en er is actie van de autoriteiten nodig," volgens hen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team