Zoeken

Eerste directe vlucht Tetouan-Amsterdam landt met succes

16 mei 2024 - 11:00 - Marokko

©

Een vliegtuig van Air Arabia, afkomstig uit Amsterdam, landde dinsdag op de internationale luchthaven Tetouan-Saniat R’mel. Het was de eerste directe vlucht tussen de twee steden.

Na de landing op de luchthaven van Tetouan werd de Airbus A320 met 176 passagiers aan boord, - hoofdzakelijk leden van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland - verwelkomd met een "water salute".

Lees ook: Air Arabia Maroc vliegt rechtstreeks van Tetouan naar Amsterdam

In een verklaring aan persagentschap MAP benadrukte de directeur van de luchthaven van Tetouan, Limouni Hassan, dat deze nieuwe verbinding tussen Tetouan en Amsterdam, met twee vluchten per week, zal bijdragen aan de groei van het luchtverkeer op de Marokkaanse luchthaven.

Limouni Hassan merkte op dat de luchthaven van Tetouan nu verbonden is met negen Europese bestemmingen: Barcelona, Madrid, Sevilla, Malaga, Alicante, Marseille, Brussel, Charleroi en Amsterdam. Hij voegde eraan toe dat er tegen het einde van de maand nog een nieuwe verbinding met Bilbao zou moeten worden geopend.

De directeur meldde verder dat de luchthaven van Tetouan, die vorig jaar 253.552 passagiers verwelkomde (+35%), dit jaar dankzij deze nieuwe verbindingen meer dan 300.000 passagiers verwacht. In april 2024 werden er al 31.000 passagiers door de luchthaven Saniat R’mel verwerkt, een stijging van 32% ten opzichte van april 2023.

Lees ook: Royal Air Maroc verhoogt aanbod Tanger-Brussel-Amsterdam

Om deze toename van het luchtverkeer op te vangen, heeft luchthavenbedrijf ONDA een belangrijk project voor de ontwikkeling en uitbreiding van de luchthaven van Tetouan gelanceerd. De eerste fase werd in juni 2023 afgerond met de ingebruikname van de nieuwe startbaan, evenals een parkeerplaats voor vijf middelgrote vliegtuigen. De tweede fase van dit project, dat in maart 2024 van start ging, omvat de bouw van een nieuwe terminal met een capaciteit van 900.000 passagiers per jaar en van een nieuwe verkeerstoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team