Zoeken

Rabat: patiënt blind na operatie door nepdokters

4 januari 2024 - 18:00 - Marokko

©

In het Ibn Sina ziekenhuis in Rabat wordt een gepensioneerde verpleger, bijgestaan door twee beveiligingsmedewerkers, ervan beschuldigd een patiënt met cataract te hebben geopereerd, wat resulteerde in blijvende blindheid.

De drie mannen worden nu strafrechtelijk vervolgd voor het opzettelijk toebrengen van blijvende invaliditeit, het onbevoegd uitoefenen van een gereguleerd beroep en corruptie.

Lees ook: Neparts gearresteerd in Marokko na behandelen duizenden patiënten

De verdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen in de gevangenis van Tamesna en zullen op 15 januari voor de rechtbank van eerste aanleg in Rabat verschijnen. De zaak kwam aan het licht nadat het slachtoffer een klacht indiende bij de politie van Rabat, waarin hij uitlegde hoe hij in contact was gekomen met één van de medeplichtigen van de verpleger, die hem diens diensten aanbood voor een snelle operatie.

Lees ook: Bedrog in ziekenhuis Marrakech: nepartsen gearresteerd

De beveiligingsmedewerker informeerde de patiënt vervolgens dat een "chirurg" hem zou opereren op een afgesproken tijd en plaats. Nadat de patiënt het vereiste bedrag had betaald, werd de operatie uitgevoerd. Kort daarop ontving de patiënt een recept en een nieuwe afspraak om zijn andere oog te laten opereren. Maar voordat deze afspraak plaatsvond, realiseerde de patiënt zich dat hij blind was geworden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team