Zoeken

Vastgoedfraude in Tanger: projectontwikkelaar cel in

14 januari 2024 - 13:00 - Marokko

©

In Tanger is een projectontwikkelaar in de vastgoedsector aangehouden en woensdag in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van oplichting.

De zaak dateert van twee jaar geleden, toen een parlementslid een klacht indiende bij de procureur des Konings tegen een vastgoedbedrijf dat eigendom is van de projectontwikkelaar. Hij beschuldigde het bedrijf ervan hem te hebben opgelicht. In zijn klacht legt het parlementslid uit dat hij de volledige aankoopprijs voor vier appartementen in een residentie in Mediouna, nabij de weg naar Achakar, aan het genoemde bedrijf had betaald. De woningen werden echter nooit geleverd.

Lees ook: Kopers woedend over stilstand vastgoedproject Temara

Na meerdere jaren van aanmaningen aan het bedrijf, die vruchteloos bleken, en waarbij de projectontwikkelaar telkens een excuus vond om zijn verplichtingen niet na te komen, besloot het parlementslid uiteindelijk een klacht in te dienen wegens oplichting. Daarop werd de projectontwikkelaar gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen. De politie heeft een onderzoek geopend om de tegen hem ingediende beschuldigingen te verifiëren. Hij zal binnenkort voor de rechter verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team