Zoeken

Bedrog in ziekenhuis Marrakech: nepartsen gearresteerd

20 augustus 2021 - 18:20 - Marokko

©

In het Ibn Tofail-ziekenhuis in Marrakech hebben oplichters zich voorgedaan als arts, om families van patiënten op te lichten. Ze werden op heterdaad betrapt en zullen zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Afgelopen woensdag werd een immigrant van Kameroense afkomst gearresteerd nadat hij op heterdaad werd betrapt, terwijl hij onrechtmatig de functie van arts uitoefende op de eerstehulpdienst van het Ibn Tofail-ziekenhuis in Marrakech, meldt Assabah. Het gaat over een recidivist die tot een gevangenisstraf is veroordeeld.

Lees ook: Nepdokter bedriegt honderden mensen in Kenitra

Geruime tijd voor deze man patiënten kwam oplichten, deed een vrouw zich voor als verpleegster om eveneens patiënten op te lichten in het ziekenhuis. Ze werd aangeklaagd en veroordeeld tot een gevangenisstraf.

Dan is er ook nog de casus van een valse weldoener, die gekleed was in Afghaanse stijl. Hij beloofde een familie om een chirurgische ingreep te vergemakkelijken door de wachtlijst te vermijden, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Hij zei dat de artsen en verpleegsters van het ziekenhuis corrupt waren. Volgens de bedrieger was deze praktijk in strijd met de beginselen van de Islam, maar hij overtuigde de familie toch om hem 2000 dirham te geven.

Lees ook: Marokko: verkoper veinst rechter te zijn om met magistraat te trouwen

Maar de zaken verliepen niet zoals gepland. De familieleden hadden het bedrog door toen ziekenhuisverantwoordelijken hen uitlegden dat de inschrijving op een wachtlijst verplicht is vóór elke operatie. De valse weldoener trachtte te ontkomen maar werd tegengehouden door veiligheidsagenten. De verdachte werd aan de politie overgedragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team