Zoeken

Rabat krijgt "futuristisch" ziekenhuis van 33 verdiepingen

7 mei 2022 - 18:20 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft donderdag het licht op groen gezet voor de bouw van het nieuwe Ibn Sina Ziekenhuis in Rabat.

Het ziekenhuis wordt omschreven door de pers als een futuristisch project, waarvan de bouw naar verwachting vier jaar zal duren. Het is op initiatief van de koning gebouwd. Na voltooiing zal het ziekenhuis een capaciteit hebben van 1044 bedden, waaronder 148 bedden op de intensive care en op reanimatie.

Lees ook: Geen enkel Marokkaans ziekenhuis behoort tot de beste

Het project, waarvan de totale kosten meer dan 6 miljard dirham bedragen, is beoogd de Marokkaanse gezondheidsdiensten te verbeteren, bij te dragen tot de ontwikkeling van de ziekenhuisinfrastructuur en de basisgezondheidsdiensten uit te breiden om ze zo dicht mogelijk bij de bevolking te brengen.

Met de bouw van het ziekenhuis zal "Ibn Sina" zijn plaats als kenniscentrum en centrum voor medisch onderzoek weer innemen. De bouw is begonnen op een terrein met een totale oppervlakte van 11,4 hectare. Het ziekenhuis zal bestaan uit een ziekenhuistoren van 33 verdiepingen met twee kelderverdiepingen, een medisch-technisch centrum van vijf verdiepingen met drie kelderverdiepingen, een toren van elf verdiepingen met drie kelderverdiepingen voor de Nationale Liga voor de bestrijding van hart- en vaatziekten, een conferentie- en opleidingscentrum en een internaat.

De eigenlijke gezondheidssector zal bestaan uit een ziekenhuisafdeling, afdelingen voor intensieve zorgen, dagziekenhuizen, poliklinieken, onderzoeksafdelingen, spoeddiensten, nazorg- en revalidatieafdelingen, afdelingen voor intensieve zorgen, een afdeling voor ernstige brandwonden, een afdeling voor ernstige ademhalingsproblemen, een dialysecentrum voor hemodialyse en technische centra.

Lees ook: Marokko gaat 20 nieuwe ziekenhuizen bouwen

Om aan de milieunormen te voldoen zal het noordoostelijke deel van het terrein waar het huidige ziekenhuis is gevestigd, worden omgevormd tot een groene ruimte en een tuin waarin een medisch museum en andere bijgebouwen zullen worden ondergebracht. Hierdoor zal een ziekenhuis van de laatste generatie ontstaan, dat voldoet aan de hoogste technologische normen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team