Zoeken

Arts in Marokko gearresteerd na dood patiënt

17 januari 2024 - 22:00 - Marokko

©

Een rechter in Khenifra heeft besloten een KNO-arts in voorlopige hechtenis te houden na het overlijden van een patiënt.

De patiënt overleed in oktober 2023 in het regionale ziekenhuis van Khenifra, na een operatie door deze arts in een privékliniek in Azrou. De arts wordt beschuldigd van het illegaal uitoefenen van de geneeskunde in de publieke sector, terwijl hij geregistreerd staat als arts in de privésector. Drie andere personen, waaronder de eigenaar van het ziekenhuis, de eigenaar van de kliniek en een verpleegkundige, worden ook vervolgd voor illegale medische praktijken, het ontbreken van een professionele aansprakelijkheidsverzekering, medeplichtigheid en onvrijwillige doodslag door nalatigheid.

Lees ook: Neparts gearresteerd in Marokko na behandelen duizenden patiënten

Op instructie van het Openbaar Ministerie heeft de gerechtelijke politie van Khenifra een onderzoek geopend om de oorzaken en omstandigheden van de dood van de patiënt te achterhalen. Onderzoekers, vergezeld door politieagenten van Azrou, bezochten de kliniek om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de zaak, waaronder het medisch dossier van de overledene en alle details over de chirurgische ingreep die hij had ondergaan.

Volgens Kabir Qasha, lid van de Marokkaanse Mensenrechtenvereniging in Khenifra, was het slachtoffer Ismail Youssefi, een jongeman die na een mislukte operatie op straat werd achtergelaten en later naar het ziekenhuis in Khenifra werd gebracht, waar hij een week later overleed.

Lees ook: Artsen cel in voor helpen ex-minister Mohamed Moubdiî

In een Facebook-bericht uitte Qasha zijn diepe dankbaarheid aan alle betrokkenen in deze zaak, die van begin tot eind onpartijdig en objectief hebben gehandeld. "De arts is gearresteerd. We zijn dankbaar voor iedereen die heeft bijgedragen aan het onderzoek en die heeft gehandeld om de ziel van Ismail in de hemel en de harten van zijn familie en jonge wezen op aarde te sussen," schreef hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team