Zoeken

Marokko: nepchirurg en zijn handlangers cel in na mislukte operatie

4 februari 2024 - 18:00 - Marokko

©

In Rabat is een nepdokter samen met twee beveiligingsmedewerkers van het Ibn Sina-ziekenhuis in Rabat veroordeeld voor het uitvoeren van een chirurgische ingreep die resulteerde in permanent letsel voor een veertiger die aan cataract leed.

Het incident begon toen de patiënt moeite had om een afspraak te maken voor een staaroperatie in het ziekenhuis in 2022. Een veiligheidsagent van het ziekenhuis, met een strafblad voor misbruik van vertrouwen, benaderde de man en bood aan hem te helpen door te beloven dat de operatie zo snel mogelijk zou plaatsvinden met assistentie van een collega van de spoedeisende hulp, buiten de oogheelkundige dienst om. Twee dagen later informeerde deze collega de patiënt dat alles geregeld was voor de operatie, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Rabat: patiënt blind na operatie door nepdokters

De patiënt ging op de afgesproken dag naar het ziekenhuis, waar hij door de veiligheidsagent, zijn collega en de nepchirurg werd ontvangen in een kleine, afgelegen kamer van het ziekenhuis. Na de operatie betaalde de patiënt het drietal. De nepchirurg gaf de patiënt een ongestempeld recept en verzocht hem terug te komen voor een controle na anderhalve maand. Nog voordat deze periode verstreken was, ontdekte de man dat hij volledig blind was geworden. Begin augustus 2022 diende hij een klacht in tegen de veiligheidsagent en de nepchirurg bij de rechtbank van eerste aanleg in Rabat.

Lees ook: Neparts gearresteerd in Marokko na behandelen duizenden patiënten

In zijn klacht verklaarde de man het slachtoffer te zijn van ernstige oplichting door de drie personen, na een operatie die hem zijn zicht kostte. Onderzoek door de politie en de verantwoordelijken van het Ibn Sina-ziekenhuis in Rabat leidde tot de verdachten, een gepensioneerde verpleegkundige geboren in 1960 en twee veiligheidsagenten van het ziekenhuis. Ze werden gearresteerd, in hechtenis genomen en vervolgens veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team