Zoeken

Neparts gearresteerd in Marokko na behandelen duizenden patiënten

27 september 2023 - 12:00 - Marokko

©

In Marokko heeft de politie een valse arts gearresteerd die over een periode van 10 jaar duizenden patiënten in Sidi Slimane en Sidi Kacem zou hebben behandeld, zonder te zijn ingeschreven bij de Orde van Artsen.

De neparts was het doelwit van een klacht ingediend door de Regionale Raad van de Orde van Artsen van de regio Gharb. De man, die zeven jaar geneeskunde studeerde maar er niet in slaagde zijn doctoraatscriptie te verdedigen, opende zijn medische praktijk in Sidi Slimane tussen 2013 en 2015 en vervolgens in Sidi Kacem. Hij werkte daar zonder de vereiste kwalificaties, zonder vergunning en zonder voorafgaande registratie bij de Orde van Artsen gedurende 8 jaar, meldt Assabah. Hij wordt ervan beschuldigd de scriptie van een medestudent te hebben vervalst door zijn eigen naam erop te zetten om de administratieve diensten te misleiden. In 10 jaar tijd heeft hij duizenden patiënten behandeld.

Lees ook: Bedrog in ziekenhuis Marrakech: nepartsen gearresteerd

Afgelopen donderdag werd de oplichter in zijn praktijk in Sidi Kacem gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen, onder toezicht van de openbare aanklager van de rechtbank van eerste aanleg van dezelfde stad. Zaterdag werd zijn hechtenis verlengd. De politie wil verschillende lokale verantwoordelijken ondervragen in het kader van het onderzoek. Een voormalige functionaris van de Regionale Raad van de Orde van Artsen van de regio Gharb wordt zelfs verdacht van het verdigen van het dossier van de verdachte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team