Zoeken

Pro-Israëlische groep dient klacht in bij FIFA over Marokkaanse spelers

15 december 2022 - 21:00 - Sport

©

De heropleving van de Palestijnse zaak naar aanleiding van acties van de Atlas Leeuwen tijdens het WK 2022 in Qatar, is niet naar de zin van de pro-Israëlische groep UK Lawyers for Israel (UKLFI). Deze laatste heeft een klacht ingediend bij de FIFA over het Marokkaanse team.

Marokkaanse spelers hebben hun overwinningen op het WK herhaaldelijk gevierd door zowel met de Palestijnse als met Marokkaanse vlag te zwaaien. Andere Arabische landen hebben zich aangesloten bij deze heropleving van de Palestijnse zaak in Qatar. De organisatie UK Lawyers for Israel (UKLFI) heeft hierover haar ongenoegen geuit, meldt The Middle East Monitor.

Lees ook: Qatar 2022: Marokkaanse fans steunen Palestina

De in Londen gevestigde organisatie schreef een brief aan Jorge Palacio, de voorzitter van de disciplinaire commissie van de FIFA, waarin Marokko wordt beschuldigd van het overtreden van de regels van het hoogste bestuursorgaan van het voetbal, waaronder artikel 11.2 van de disciplinaire code van de FIFA, waarin staat dat iedereen die "een sportevenement gebruikt voor niet-sportieve doeleinden" kan worden gestraft, meldt The Jewish Chronicle.

Lees ook: Duitse krant beschuldigt Marokkaans team van antisemitisme

De organisatie vroeg Palacio daarom onmiddellijk een onderzoek in te stellen. Naar aanleiding van de klacht van de UKLFI heeft de FIFA voorlopige maatregelen genomen om de herhaling van dergelijke schendingen in de laatste duels te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team