Zoeken

Zakaria Aboukhlal salafist genoemd, Marokkaanse voetbalbond dient klacht in

27 december 2022 - 10:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) wil zijn spelers beschermen. Nadat een Marokkaanse website een belastend artikel had gepubliceerd over het vermeende salafisme van speler Zakaria Aboukhlal, besloot de FRMF naar de rechter te stappen.

Op de site Achkayne werd de Marokkaanse international beschuldigd van het verspreiden van de salafitische geloofsleer in het algemeen en onder de spelers van de nationale ploeg in het bijzonder.

Lees ook: Zakaria Aboukhlal viert bruiloft (foto’s)

De FRMF heeft in een verklaring de beschuldigingen van de Arabischtalige website categorisch afgewezen. "Naar aanleiding van de publicatie op de website van een artikel over de Marokkaans international Zakaria Aboukhlal tijdens zijn deelname met het nationale elftal aan het WK 2022 in Qatar, ontkent de Koninklijke Marokkaanse Voetbalbond categorisch de valse beschuldigingen die in dit artikel tegen hem worden geuit", aldus de verklaring. "De speler heeft een voorbeeldig gedrag vertoond bij zijn collega’s om met de nationale ploeg eervolle resultaten te behalen op dit internationale evenement", vervolgt de bond.

De FRMF heeft de aanvallen van deze website tegen Zakaria Aboukhlal en tegen het imago van de nationale ploeg scherp veroordeeld. De bond verklaart dat het "juridische stappen zal ondernemen om de leden van het nationale voetbalteam te beschermen en alle valse beschuldigingen over hun gedrag of privéleven tijdens de uitoefening van hun nationale taken te verwerpen".

Lees ook: Duitse zender Welt biedt excuses aan Marokkaanse spelers

De Duitse tv-zender Welt had enkele dagen geleden de Marokkaanse spelers Chair, Sabiri en Aboukhlal, ook al beschuldigd van terrorisme omdat ze met hun wijsvinger naar de hemel wezen. Dit gebaar is populair bij aanhangers van de terreurgroep Daesh. Gezien de ophef die dit artikel had veroorzaakt, moest de omroep zijn excuses aanbieden aan de spelers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team