Zoeken

FIFA kiest Marokkaanse vrouwelijke scheidsrechters voor WK-2023

12 januari 2023 - 23:00 - Sport

©

De FIFA heeft maandag de namen bekendgemaakt van de scheidsrechters die door de wereldvoetbalbond zijn geselecteerd voor het WK vrouwenvoetbal, dat in de zomer van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland wordt georganiseerd.

Vier Marokkanen, waaronder drie vrouwen, zijn gekozen om tijdens het toernooi als scheidsrechter te functioneren. Het betreft Bouchra Karboubi, Soukaina Hamdi, Fatiha Jermoumi en Adil Zoukar. Hun selectie is een erkenning van het hoge niveau van het Marokkaanse voetbal en haar scheidsrechters, schrijft North Africa Post.

Lees ook: Maryame Atiq Ez-zity, het nieuwe pareltje van de Atlas Leeuwinnen

In totaal zijn 33 scheidsrechters, 55 assistent-scheidsrechters en 19 videoscheidsrechters geselecteerd door de FIFA voor het komende wereldkampioenschap voor vrouwen. Ze vertegenwoordigen het hoogste niveau van vrouwelijke scheidsrechters wereldwijd. Ze zijn gekozen in nauwe samenwerking met zes bonden, op basis van hun kwaliteiten en prestaties bij FIFA-toernooien en andere internationale en nationale competities.

Lees ook: Atlas Leeuwinnen kwalificeren zich voor WK-2023

In januari en februari zullen de geselecteerde scheidsrechters deelnemen aan voorbereidende seminars, het bekijken en analyseren van videoclips van echte wedstrijdsituaties en deelnemen aan praktische trainingssessies met spelers. Ze worden gefilmd zodat de deelnemers directe feedback kunnen krijgen van de instructeurs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team