Zoeken

Qatar 2022: Marokkaanse fans steunen Palestina

29 november 2022 - 12:00 - Sport

©

Net als de Tunesische fans, toonden de Marokkaanse supporters in Qatar hun steun voor Palestina, dat niet deelneemt aan het wereldkampioenschap voetbal. Dat gebeurde in de 48ᵉ minuut van de wedstrijd tussen Marokko en België, die eindigde in een 2-0 overwinning voor de Atlas Leeuwen.

Op zondag ontvouwden Marokkaanse fans een "Free Palestina" spandoek in de 48ᵉ minuut van de wedstrijd Marokko-België. Zij toonden ook Palestijnse vlaggen en droegen Palestijnse sjaals. Een dag eerder deden de Tunesische fans hetzelfde in de 48ᵉ minuut van hun wedstrijd tegen Australië (0-1).

Lees ook: Marokko verslaat België op WK-Qatar

De 48ᵉ minuut verwijst naar de Nakba (catastrofe) van 1948, de uittocht van de Palestijns Arabische bevolking tijdens de Arabisch-Israëlische oorlog van 1948. Enkele honderdduizenden Palestijnen werden in 1948 gedwongen hun huizen te verlaten. Andere volgden in de jaren daarop. De meesten van hen gingen naar buurlanden Libanon, Jordanië, Syrië en naar de Gazastrook. Daar werden ze ondergebracht in tijdelijke kampen, waarvan er vandaag nog vele bestaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team