Zoeken

Duitse krant beschuldigt Marokkaans team van antisemitisme

13 december 2022 - 15:00 - Sport

©

De steun van de Atlas Leeuwen en van Marokkaanse fans voor Palestina op het WK, wordt in een kwaad daglicht gesteld door een Duitse krant, die hen beschuldigt van antisemitisme.

"Marokko liegt nicht in Palästina" (Marokko ligt niet in Palestina). Dat is de kop van het artikel in de Duitse krant Die Tageszeitung, beter bekend als Taz. Het dagblad beweert hierin dat het succes van het Marokkaanse team doorspekt wordt met Palestijnse symboliek.

Lees ook: Hezbollah blij met eerbetoon Atlas Leeuwen aan Palestina

In het artikel worden voetbalfans en Qatari’s bekritiseerd voor het dragen van een pro-Palestijnse-band en wordt er beweerd dat ze hiermee willen reageren op de OneLove-band ter ondersteuning van LGBT-gemeenschap. Het Duitse nationale team mocht deze band niet dragen van de FIFA tijdens WK-wedstrijden.

Lees ook: Qatar 2022: Marokkaanse fans steunen Palestina

Op het internet kwamen er veel reacties op het artikel. Sommigen mensen meldden de Duitse krant aan bij de beheerders van sociale media en beschuldigen het medium van het promoten van haat en racisme tegen Palestijnen. "De Duitse media herdefiniëren antisemitisme als pro-Palestina," luidde één van de reacties. "Het ging voor hen nooit over mensenrechten," schreef iemand anders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team