Zoeken

Politie bevrijdt Palestijnse gijzelaar in Rabat

13 januari 2021 - 12:40 - Gemeenschap

©

De politie slaagde erin om een ontvoerde Palestijn in Rabat te bevrijden. De man werd zelf ook nationaal gezocht voor fraude en het uitgeven van ongedekte cheques.

Onder de drie vermeende daders van de ontvoering van de Palestijn bevond zich een voormalig officier van de gerechtelijke politie. De drie beklaagden werden beschuldigd van ontvoering en gedwongen opsluiting en zijn voor het bevoegd parket in Rabat geleid. De drie individuen verrasten het slachtoffer in de buurt van het Mohammed V-mausoleum in de wijk Hassan en dwongen hem om samen met hen naar Salé te gaan om hem geld afhandig te maken, meldt Assabah.

De Palestijn liet hen op een bepaald moment in de waan dat hij zijn familie om hulp wilde bellen, maar hij belde in plaats daarvan de politie die onmiddellijk naar Bab Lakhmiss kwam, in de oude medina van Salé. Bij aankomst braken ze in en konden ze de Palestijn bevrijden. Ze ontdekken dat hij zelf ook gezocht werd door de politie.

Hij werd nationaal gezocht voor het uitgeven van ongedekte cheques en fraude en is daarom ook in hechtenis genomen. Hij vertelde de rechercheurs dat de drie personen die hem hadden ontvoerd, losgeld eisten van zijn vrouw in ruil voor zijn vrijlating. De vermeende gijzelnemers hebben de beschuldigingen afgewezen. Ze beweren dat de Palestijn hen had opgelicht. Hij zou appartementen hebben gehuurd en het vervolgens zelf hebben verhuurd alvorens te verdwijnen.

De voormalige politieagent legt uit dat hij zijn appartement in het wooncomplex "Machaa Allah" in de wijk Al Wifak in Temara aan de man had verhuurd. Hij realiseerde zich echter dat hij het slachtoffer was geworden van fraude, nadat bleek dat de cheques ongedekt waren en de Palestijn verdwenen was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team