Zoeken

Ondernemers uit Marokko en Golfstaten slachtoffer grootschalige oplichting

13 april 2021 - 18:20 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Salé heeft een man gearresteerd op verdenking van oplichting. Hij zou ondernemers uit de Golfstaten en hoge Marokkaanse functionarissen uit verschillende steden in Marokko, waaronder El Jadida, hebben opgelicht bij de verkoop van nieuwe auto’s en fictieve vastgoedprojecten.

Volgens het dagblad Assabah heeft de verdachte op grote schaal hoge Marokkaanse functionarissen en staatsburgers uit de Golfstaten opgelicht. De man deed zich voor als een autodealer die nieuwe auto’s verhuurde en op krediet te koop aanbood. Met vervalste documenten wist hij verschillende Marokkaanse staatsburgers over te halen om met hem in zee te gaan.

De man die in Salé is gearresteerd, zou ook achter een vastgoedzwendel zitten waarmee hij ondernemers uit de Golfstaten illegaal geld afhandig heeft gemaakt. Hij vroeg zijn slachtoffers om geld te investeren in niet bestaande vastgoedprojecten. Ook zou hij ongedekte cheques uit hebben gegeven en is hij leningen aangegaan bij een kredietmaatschappij zonder ze terug te betalen.

Nadat hij zijn slachtoffers had opgelicht is de verdachte van de radar verdwenen. Na klachten van verschillende slachtoffers bij de politie van de regio Rabat werd de man gezocht. Ook de kredietbank waar de verdachte nog leningen open heeft staan heeft hem aangeklaagd voor het niet aflossen van de openstaande bedragen en het vervalsen van documenten om leningen te kunnen krijgen.

Bij de opsporing van de verdachte waren de politiediensten van Rabat, Temara en El Jadida betrokken. Uiteindelijk leidde dit tot zijn arrestatie in de wijk Oued Eddahab in Salé.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team