Zoeken

Politieman in Casablanca verdacht van gijzeling

5 september 2021 - 17:40 - Marokko

©

Twee verdachten, waaronder een politieagent, zijn vrijdag door de gerechtelijke politie van Sidi Bernoussi in Casablanca gearresteerd voor hun vermeende betrokkenheid bij een gijzeling voor losgeld.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN werkte de verdachte agent voor de politiediensten in de wijk Moulay Rachid in de metropool.

Lees ook: Politieman voor diefstal opgepakt in Rabat

De politie had vrijdagochtend een melding binnengekregen van een ontvoering. De melder vertelde aan de politie dat zijn broer was ontvoerd en werd gegijzeld, en dat hij meerdere telefonische oproepen had gekregen waarin hem 300.000 dirham losgeld werd gevraagd voor de vrijlating van zijn broer.

Het slachtoffer werd in een recordtijd teruggevonden in een auto in het gebied van Lahraouyine. De twee verdachten werden ter plaatse gearresteerd. Hun auto en telefoons werden in beslag genomen.

Lees ook: Marokko: politieagent gearresteerd na achtervolging

Onderzoek heeft aangetoond dat de twee verdachten in een financieel conflict waren verwikkeld met het slachtoffer. Deze laatste werd gezocht voor meerdere oplichtingszaken en het uitgeven van ongedekte cheques, aldus de DGSN. De drie mannen werden in bewaring genomen tot het einde van het onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team