Zoeken

Marokkaan betaalt 4 miljoen losgeld na ontvoering en marteling

14 februari 2021 - 22:00 - Gemeenschap

©

Dinsdagochtend zijn in Casablanca vier mannen en een vrouw gearresteerd vanwege hun vermeende betrokkenheid bij een criminele organisatie die een man ontvoerde en losgeld eiste voor zijn vrijlating. De vijf arrestanten hebben een strafblad.

Volgens de nationale veiligheidsdienst DGSN is het slachtoffer door de vrouw naar een gemeubileerd appartement gelokt. Bij aankomst bleek de vrouw in het gezelschap te zijn van andere leden van het criminele netwerk.

Het slachtoffer werd ontvoerd en vervolgens zwaar mishandeld. De daders maakten een video waarin te zien was hoe de man werd gefolterd. Ze eisten 5 miljoen dirham om hem vrij te laten. Het geld moest worden overgemaakt op een buitenlandse bankrekening.

Uit een persbericht van de DGSN blijkt dat de verdachten 4 miljoen dirham aan losgeld hebben ontvangen van het slachtoffer zelf. Tijdens een huiszoeking in de huizen van twee verdachten zijn een taser en een grote som geld in beslag genomen. Er wordt aangenomen dat het gaat om geld dat is verkregen via illegale activiteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team