Zoeken

Politici en ambtenaren betrokken bij vastgoedschandaal in Marrakesh

3 mei 2021 - 19:00 - Marokko

©

In Marrakesh is een groot schandaal aan het licht gekomen waarbij stukken grond die in het bezit zijn van de Marokkaanse staat zijn toegeëigend door particulieren. Voor het onderzoek heeft de Nationale Gerechtelijk Politie (BNPJ) verschillende gekozen functionarissen, hoge ambtenaren en vastgoedontwikkelaars onder toezicht geplaatst en is het voor hen verboden om Marokko te verlaten.

De krant Assabah meldt dat het gaat om een omvangrijke diefstal van land dat eigendom is van de Marokkaanse staat. De verdachten zouden de stukken grond met behulp van lokale ambtenaren en politici tegen zeer lage prijzen hebben gekocht.

Om de grond aan te kunnen kopen hebben de verdachten verschillende investeringsprojecten bedacht waarvoor ze de bouwgrond nodig zouden hebben. "Ze gingen zelfs zo ver dat ze voor dit doel fictieve bedrijven oprichtten", meldt het dagblad.

Onder de mensen die tot nu toe zijn gehoord in het onderzoek is ook de voormalige directeur van het Stedelijk Agentschap van Marrakesh, Khalid Ouaya, die momenteel een gevangenisstraf uitzit voor corruptie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team