Zoeken

Geen zomervakantie voor Marokkaanse ambtenaren

21 juli 2021 - 10:00 - Marokko

©

Met de wetgevende, regionale en gemeenteraadsverkiezingen in aantocht heeft de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken, Abdelaouafi Laftit, besloten dat het voor walis, gouverneurs en ambtenaren van bepaalde departementen verboden is om deze zomer vakantie te nemen. Dit moet ervoor zorgen dat de verziekingen op 8 september 2021 probleemloos verlopen.

Het dagblad Al Massae meldt dat minister Laftit heeft besloten om de verloven van walis, gouverneurs, ambtenaren en rijksambtenaren voor deze zomer in te trekken. Dit zou nodig zijn voor de voorbereiding van de wetgevende, regionale en gemeenteraadsverkiezingen die op 8 september 2021 worden gehouden. Wel krijgen de betrokken ambtenaren vijf vrije dagen, maar moeten ze uitzonderlijk verlof aanvragen als ze verre reizen willen maken.

Momenteel zijn de lokale ambtenaren al druk bezig met de organisatie van de volksraadplegingen. Zo wordt er uitvoerig vergaderd door de verschillende veiligheidsdiensten, afgevaardigden van externe diensten die een rol zullen spelen in de organisatie van de verkiezingen en voorzitters van gemeenten en beroepskamers. Op instructie van Koning Mohammed VI zullen het openbaar ministerie en het ministerie van Buitenlandse Zaken er strikt op toezien dat personen die proberen de verkiezingen te ondermijnen worden vervolgd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team